{ "title": "Bacak Arası Terleme", "image": "https://www.ter.gen.tr/images/bacak-arasi-terleme.jpg", "date": "21.01.2024 22:11:16", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Bacak Arasında Terleme, genellikle yaz aylarında kilolu insanların karşılaştığı bir sorun olarak göze çarpar. Terleme metabolizmanın aşırı sıcak havalarda kendi kendini savunmaya alması durumunda yani sıcağa karşı beden ısısını ayarlamaya çalışması durumunda gerçekleşen normal bir olaydır. Ter bezleri vücudun birçok bölgesinde bulunur. Bunların başında da el, ayaklar, koltuk altı ve genital bölgeler gelir.

Bacak Arasında Terleme Neden Olur?

Kişinin kilo durumuna göre artış göstermekle beraber bazen normal kiloda olan insanlarda da aşırı terleme özellikle genital bölgede olunca rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Terleme, sinir, heyecan, hava sıcaklığı, spor, adrenalin yükselmesi, gebelik vb. Durumlarda artış gösterebilir. Bacak arasındaki terleme de genellikle vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi bu sebeplerden kaynaklanır. Vücudun diğer bölgelerinin aksine bacak arasında yaşanan terleme günlük hayatta kişiyi daha fazla rahatsız edebilir ve sosyal hayatının aksamasına sebep olabilir. Kişinin seçtiği iç çamaşırında kullanılan kumaş türü de bacak arasında terlemeye sebep olan bir başka sebeptir. Naylon katkılı veya polyester kumaştan imal edilen iç çamaşırları terlemeyi hızlandırıp buna bir de kötü koku oluşumunu ekleyebilirler. Özellikle bayanlarda kilo fazlalığı ile bacak arasında oluşan terleme yaz aylarında pişik ve isilik oluşmasına sebep olur ve bu da kişinin rahat hareket etmesini engelleyen bir diğer unsurdur.

Bacak Arasında Terlemeyi Önleme Yöntemleri Nelerdir?

Öncelikle kişide kilo fazlalığı varsa bu durum kontrol altına alınabilir. Bacak arasında terleme şikâyetini sık yaşayan kişiler mümkün olduğu kadar günlük olarak banyo yapmalı ve genital bölge temizliğine özellikle dikkat etmelidirler. Gerek görülmesi halinde bacak arası bölgesine antiseptik pudra uygulanarak terleme geciktirilebilir. Bacak arasında terleme şikâyeti yaşayan kişiler çoğunlukla pamuklu kumaştan iç çamaşırı tercih etmelidirler. Naylon katkılı polyester kumaşlardan kaçınmalıdırlar. Özellikle kadınlarda genital bölge temizleme jelleri tercih edilerek bölgenin pH ına dikkat etmek önemlidir. Yaz aylarında günün sıcak saatlerinde ev dışında olmamak ve yapılacak spor, alışveriş gibi faaliyetleri günün görece daha serin saatlerinde yapmak da terlemeyi önlemenin bir diğer yoludur. Bütün bunlara rağmen terleme eğer geçmiyorsa bir hekime başvurmakta fayda vardır. Bacak arasındaki ısrarlı terlemenin fizyolojik veya patolojik başka bir sebebi olabilir.
" } ] }