{ "title": "Terleme Hastalığı", "image": "https://www.ter.gen.tr/images/terleme-hastaligi.jpg", "date": "20.01.2024 03:20:24", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Terleme hastalığı, çok sık duyulan bir hastalık olmadığı için birçok kişinin dikkat etmediği durumlardan biridir. Dünyada birçok insanı etkilemiş olan terleme hastalığı, özellikle yaz aylarında daha etkili olur. Kış aylarında havaların biraz daha serinlemesiyle bu hastalar, biraz daha rahatlarlar. Fakat terleme hastalığı olan insanlar yaz aylarında havaların ve hastalığın etkisiyle çok aşırı bir şekilde terlerler. Bu durumda insan vücudu için son derece gerekli olan terleme, bir hastalık halini alır. Terleme hastalığı, insanlarda hem fiziksel hem de ruhsal olarak bozukluklara neden olmaktadır. İnsanlarda ve diğer birçok canlıda vücut ısısının sağlanmasında görev alan terleme, birçok kişide hem özel yaşamın hem de sosyal yaşamın olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden olmaktadır. İşte bu durumlar da terleme hastalığının en olumsuz yönlerinden biridir. Normal bir insanda günlük terleme durumunda 500 cc'lik bir sıvı açığa çıkmaktadır. Fakat terleme hastalığı olan insanlarda bu sıvı miktarı 1500 cc ve hatta 2000 cc'lere kadar çıkabilmektedir. İşte bu durumlarda kişi aşırı bir şekilde sıvı kaybeder. Bu nedenle terleme hastalığı olan insanların yapması gereken en önemli etkenlerden bir tanesi, günlük olarak normal bir insanın tükettiği sıvının iki ve hatta üç katını tüketmektir. Aksi durumlarda vücutta meydana gelen sıvı kayıpları, kişilerde çok daha ciddi rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Terleme hastalığının oluşmasına neden olan faktörler
Terleme hastalığı, daha önceden de belirttiğimiz gibi insanlarda çok çeşitli sorunlara neden olmaktadır. Bunlardan biri fiziksel nedenler arasında olan koku problemidir. Terleme nedeniyle kişi duştan çıkarken bile terleyerek ter kokabilir. Bu durum bir yandan da kişinin psikolojisine de etki yapmaktadır. Bunun yanı sıra insanlarda terleme hastalığı, el ile yapılan işlerde güçlük çekilmesine neden olur. El içerisinin sürekli terli olması, hep işlerde hem de sosyal ortamda problemlere neden olur.

Terleme hastalığı tedavi yöntemleri nelerdir?

Botox: Özellikle terleme hastalığının koltuk altında etki yapması durumunda bu bölgelerde daha fazla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu uygulama aslında doğal bir zehrin tıpta kullanılarak uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Cerrahi tedavi: Direk olarak terleme hastalığı olan bölgedeki ter bezlerinin alınmasıyla yapılan bir tedavidir.

İyonoforez cihazı ile tedavi: El ya da ayakları su dolu bir altlık içine koyarak elektrod plakalarıyla temas yapılarak uygulanan bir tedavidir.
" } ] }