{ "title": "Terleme Önleyici", "image": "https://www.ter.gen.tr/images/terleme-onleyici.jpg", "date": "20.01.2024 02:05:18", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Terleme Önleyici, ter bezlerinin ürettiği ter tabakasını engellemek için kullanılan yöntemlerin bütününe verilen addır. Terleme vücut ısısının arttığı durumlarda bedenin ısı dengesini korumak için geliştirdiği bir savunma yöntemidir. Bu yolla vücut kendini soğutur ve bedenin ısı dengesi sağlanmış olur. Terlemek kişiyi günlük hayatında rahatsız etmiyorsa aslında sağlıklı bir durumdur. Buna rağmen bazı hallerde terlemek kişinin gündelik sosyal hayatını etkileyebildiği gibi normal yaşamını devam etmesine de kötü etki eder.

Aşırı Terleme Belirtileri Nelerdir?

Terlemek her ne kadar kişisel sağlık için gerekli bir durum olsa da kişinin sosyal hayatını etkilemeye başlıyorsa rahatsız edici bir hal almış demektir. Ter bezleri vücudumuzun birçok yerinde mevcuttur fakat en çok avuç içleri, koltuk altları, boyun bölgesi, bacak arası ve ayaklardaki terleme insanları gün içinde rahatsız eder. Terlemeyi oluşturan sebeplerin başında kişinin kilolu olması, heyecanlanması, korku ya da endişe duyduğu haller, hava sıcaklıkları, spor veya sürekli hareket ederek çalışma durumları sayılabilir. Bunların dışında kıyafet seçimi de aşırı terlemeyi tetikleyen bir diğer durumdur. Naylon katkılı polyester kumaşlardan üretilen veya suni deri ihtiva eden kıyafetler terlemeye neden olabilir. Ayakkabılarda kullanılan plastik malzemelerde aşırı ayak terlemesine sebep olabilir ve ayak kokusu oluşmasına ortam hazırlayabilir.

Terleme Önleyici Yöntemler
Bütün bunların dışında pamuklu ve hafif kıyafetler tercih etmek, günlük duş almak ve rahatsız olunan bölgelere pudra tatbik etmek, sıvı kaybını önlemek için bol su tüketmek, aşırı heyecan, öfke gibi durumlardan kaçınmak gerekir.
" } ] }